Nyheter

Sesongstart!
Fredag, 18 August 2023

Skal du flytte til det sentrale Østlandet og ser etter et korps å spille med?

Kolbotn Konsertorkester ønsker seg flere musikere i rekkene, og vil veldig gjerne at du tar kontakt hvis du spiller et korpsinstrument. Vi blir ekstra glade hvis du spiller klarinett, horn. obo eller slagverk, men alle er velkomne til oss!

Vi spiller alt fra showmusikk, klassisk og originalskrevet korpsmusikk. Hvert år gjennomfører vi spennende prosjekter med band, kor og solister. Vi deltar også på NM janitsjar hvert år.

Vi starter opp sesongen 21. august, og øver hver mandag i Kolben kulturhus kl 19-22, 15 min med tog fra Oslo S.

Kom gjerne innom på en øvelse, eller send oss en epost til styret@kolbotnkonsertorkester.no. Du finner oss også på Facebook

NM janitsjar
Søndag, 26 Februar 2023

25. mars deltar vi igjen i elitedivisjonen i NM janitsjar.

Vi ledes av vår faste dirigent Jan-Erik Hybertsen, og årets repertoar er følgende: 

Cerebral Vortex - Øyvind Moe
Det Gamle Kvernhuset - Geirr Tveitt
Redline Tango - John Mackey

I oppkjøringen skal vi ha to åpne øvelser der vi tester formen sammen med først Vestre Aker Musikkorps tirsdag 7. mars, og så Bøler og Ila Janitsjar tirsdag 21. mars.

Regionsmesterskapet på Lillestrøm lørdag 19. mars er også en viktig milepæl.

Julenatt
Lørdag, 3 Desember 2022

Kolbotn Konsertorkester ønsker velkommen til Greverud Kirke og en time med vakker julemusikk før julenatten kommer.

Solist - Ida Eid Tunestveit

I år er vi så heldige å ha med oss Ida Eid Tunestveit som solist på vår konsert. Ida Eid Tunestveit er 21 år og går tredje året på Barratt Due musikkinstitutt hvor hun tar timer med Solveig Kringlebotn. Tidligere har hun gått på musikklinja ved Ski videregående skole hvor hun har hatt undervisning med Sigrun Baar og kulturskolen i Ås hvor hun har hatt undervisning av Barbro Grenersen. Ida har sunget på mange scener i og utenfor Norge de siste årene.  Hun har sunget ved Salzburger festspiele i Østerrike to år på rad og også vært med på Occupy Operas samtidsoppsetning ved Den norske opera.

The Rat Pack
Lørdag, 5 November 2022

Vi inviterer til croonerkonsert med Kåre Conradi og Kolbotn Konsertorkester. En helaften med 50 og 60-tallets glade jazzmusikk signert Frank Sinatra, Sammy Davis jr., & Dean Martin.

The Rat Pack var kallenavnet til en gruppe sangere og skuespillere, deriblant Frank Sinatra (1915-1998), Dean Martin (1917-1995), Sammy Davis Jr. (1925-1990). På høydepunktet av deres suksessfulle karriere på 1960-tallet, spilte de hver opptreden for fulle hus i Las Vegas . Folk strømmet til for å ta del i deres sprell, musikalske krumspring og kameratskap.

Vi ønsker å gjenskape denne magiske stemningen, og har vært så heldige å få med oss Kåre Conradi på denne konserten.

Solist:

Kåre Conradi er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og ved London Academy of Music & Dramatic Art (LAMDA). Han debuterte på Oslo Nye Teater i 1989, som Peder Pilt i musikalen Jenta mi av Henning Sommerro og Edvard Rønning. Fra 1995 arbeidet han ved Nationaltheatret, oppbrutt av en periode på Trøndelag Teater. Han var del av den kunstneriske ledelsen på Teatret på Torshov 2001–2003.

I musikalteatret har han blant annet hatt rollene som Tony i West Side Story (Trøndelag Teater 1997), Higgins i My Fair Lady (Oslo Nye Teater 2003 og Folketeateret 2013), Don Lockwood i Singin' in the Rain (Oslo Nye Teater 2008) og Sky Masterson i Guys and Dolls (Oslo Nye Teater 2014). Conradi har dessuten turnert som oppleser og jazz- og kabaretsanger.

I musikalteatret har han blant annet hatt rollene som Tony i West Side Story (Trøndelag Teater 1997), Higgins i My Fair Lady (Oslo Nye Teater 2003 og Folketeateret 2013), Don Lockwood i Singin' in the Rain (Oslo Nye Teater 2008) og Sky Masterson i Guys and Dolls (Oslo Nye Teater 2014). Conradi har dessuten turnert som oppleser og jazz- og kabaretsanger.

Conradi har de siste årene hatt stor suksess i TV serien Vikingane/Norsemen, samt med Lille Eyolf både i Oslo & London. I Vinter er han i London for oppsetningen av Ibsens Fruen fra havet.

Dirigent:

Jan-Erik Hybertsen er Kolbotn Konsertorkesters faste dirigent. Han er utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole hvor han i 2010 hadde sin eksamenskonsert med Kringkastingsorkesteret. Videre har han studert på mesterklasser med blant annet Kurt Masur og operadireksjon med Paolo Arrivabeni ved operaen i Liège.Siden 2010 har han regelmessig vært gjestedirigent for flere av landets profesjonelle ensembler som Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester, samt flere korps i Forsvarets Musikk.

Utenfor landets grenser har han arbeidet med Nasjonalfilharmonien i Moldova, Nasjonaloperaen i Romania og Prinsens Musikkorps i Danmark. Han var i 2016 finalist på stillingen som assistentdirigent for Royal Scottish National Orchestra.

Videre har han over flere år vært gjestedirigent for Ålesund Symfoniorkester, Kristiansund Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske ungdomsorkester og Norges Ungdomssymfoniorkester. Som dirigent for blåseensembler, og som ivrig ambassadør for blåsebesetning har han jobbet med Musikkforeningen Nidarholm, Christiania Blåseensemble, Stabekk Janitsjarorkester, Drammen Konsertorkester og Kolbotn Konsertorkester.

Kolbotn Konsertorkester:

Korpset ble etablert 2. april 1931 under navnet Kolbotn ungdomskorps. Etter mange år som et typisk lokalt amatørkorps fikk korpset et stort kvalitetsløft med oboisten Tom Klausen som dirigent fra 1967 til hans død i 1980. Etter dette har korpset hatt en rekke dyktige dirigenter som har bidratt til at korpset har holdt et høyt nivå i alle disse årene. Fra 1968 har korpset vært i toppsjiktet i Norge, og har de siste årene hatt plass i elitedivisjonen i NM etter at vi vant 1. divisjon i 2019.

Korpset skiftet navn til Kolbotn Konsertorkester i 2006, og holder til i Kolben kulturhus hvor øvelsene og de fleste konsertene holdes. De siste årene med pandemi har ført til at mange store arrangementer og konserter har vært avlyst og utsatt, og vi er veldig glade for at vi igjen har mulighet til å øve og holde konserter.

Klassisk Høstkonsert
Torsdag, 22 September 2022

Tradisjon tro åpner Kolbotn Konsertorkerster høstsemesteret med klassisk høstkonsert 25. september i Kolben kulturhus på Kolbotn.

Vi gleder oss veldig til å komme i gang igjen med et spennende og variert program. Repertoaret spenner vidt fra The pines of Rome, via Colonial song, Sleep av Eric Whitacre og Hoe Down av Aaron Copeland til musikk fra Aladdin.

Konserten dirigeres av vår faste dirigent Jan Erik Hybertsen.

25. september kl 18
Kolben kulturhus
Voksne 200,- Barn 100,-

Se mer, og kjøp billetter på Kolbens nettsider

Søk
Driftes av Styreportalen AS