1981-1990

Den første store utfordringen korpset fikk sammen med Oddvar Mikalsen var vår jubileumskonsert i Oslo Konserthus våren 1981. Vi hadde fått med oss Eva Knardahl som solist og et fullsatt konserthus ga solist, korps og dirigent stående ovasjoner. I anledning vårt 50-årsjubileum dette året komponerte Randi Eriksen og Ivar Svensen en hyldningsvise til korpset:

“GLEDENS AVANTGARDE
- En hyldningsvise til Kolbotn Ungdomskorps jubileum 1981

En hyldest til hver tone, som ungdomskorpset gir,
en hyldest til hver tromme og trompet,
en hyldest til all glede og alt som glede blir,
når korpset gir av sin mangfoldighet.

Fra korpsets muisikanter, en strøm av livslyst går,
en kilde som gir overskudd til fler,
enn de som bare aner og meget svakt forstår,
å fylle av den lykke korpset sprer.

I livets mange faser, musikk er eliksir,
en ballast som gir likevekt i sinn,
slik bidrar ungdomskorpset så musikken alltid glir,
som blomsterduft i menn’skesinnet inn.

Må korpset alltid vokse, og bli et instrument,
som fyller oss med varme her vi bor,
samtidig som det høres og slik blir viden kjent,
som korpset i fra bygda

Melodi: Randi Eriksen
Tekst: Ivar Svensen”
De fleste husker nok 55-års jubileumskonserten i Oslo Konserthus som en enorm utfordring. Den inneholdt blant annet to uroppførelser, "Salmesymfoni" av Kjell Mørk Karlsen og "En Begynnelse" av Bjørn Morten Kjærnes. Til denne konserten hadde vi også engasjert franskmannen Daniel Deffayet som solist på altsaksofon. Under konserten ble første del av vår nest siste plate med ny norsk musikk innspilt. Sommeren samme året dro vi på jubileumstur til Hellas etter invitasjon fra den greske kulturminister. I desember engasjerte vi Karsten Andersen som gjestedirigent for avslutning av plateopptaket i Fredrikstad domkirke.

I mai 1987 arrangerte vi for første gang "Unge talenter" som er en musikk-konkurranse for unge talenter i distriktet. Musikkprisen som deles ut er "Per Pettersens Musikkpris". Måneden etter holdt vi konsert i Tivoli Konserthus i København etter invitasjon fra Tivolis musikksjef.

I februar 1988 ble det arrangert en storslagen veldedighetskonsert i Oslo Konserthus i regi av Kolbotn Rotaryklubb. Kolbotn Ungdomskorps stod for det musikalske opplegget, og daværende Kronprinsesse Sonja kunne sammen med øvrige tilhørere storkose seg med solister som Solveig Kringlebotn, Tore Dingstad, Harry Kvebæk og Ole Edvard Antonsen samt Kolbotn Ungdomskorps. Samme vår ble en av våre konserter overført direkte i NRK og vi påbegynte vår hittil siste plateinnspilling, også den med ny norsk originalskrevet musikk for korps. Plata ble ferdigstilt på høsten 1988.

I januar 1989 gjentok vi suksessen fra 1987 med et nytt "Unge talenter"-arrangement. Måneden etter lagde vi enda en NRK-konsert, og i juni deltok vi på Hamar-festivalen med Terje Boye-Hansen som gjestedirigent uten å nå helt opp i konkurransen (6. plass).

Fra høsten 1989 og frem til mai 1990 vikarierte Erlend Tunestveit som dirigent. Han ledet korpset ved den første showkonsert i Kolbotn UKs regi i desember 1989 med Frode Thingnæs og Hans Majestet Kongens Gardes Storband som gjester.

Mars 1990 deltok vi i NM for amatørkorps i Trondheims nye storstue Olavshallen, med en meget hederlig tredje plass i 1.divisjon. I juni arrangerte Kolbotn Ungdomskorps jubileumskonsert for Oppegård kommune og i desember nok en vellykket showkonsert, denne gang med Laila Dalseth, Totti Berg og Ski Storband som gjester.
Året 1991 skulle by på nok en kursendring for korpset.
Søk
Driftes av Styreportalen AS